Príprava ľadovej kávy doma

31. augusta 2011, coffeein, káva

Pri výrobe sa použila zrnková káva. Je dobré používať čerstvé suroviny, pretože chuť takto spravenej kávy je úplne niekde inde, než chuť instantnej. Kávu som pomlel tesne pred použitím a tak mi zostala aróma a chuť. Ak máte doma pomletú kávu a nieje dobre zabalená, tak takáto káva stráca arómu a chuť už po pár dňoch. Želám príjemné kávičkovanie 🙂

Pripravíme si suroviny. Mlieko, smotanu do kávy, šľahačku a samozrejme kávu

Pripravíme si suroviny. Mlieko, smotanu do kávy, šľahačku a samozrejme kávu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapneme kávovar, aby sa zohrial a zatiaľ pomelieme kávu

Zapneme kávovar, aby sa zohrial a zatiaľ pomelieme kávu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napustíme cca. 100 až 120ml kávy

Napustíme cca. 100 až 120ml kávy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prelejeme kávu do veľkého pohára. Pridáme cukor a zamiešame.

Prelejeme kávu do veľkého pohára. Pridáme cukor a zamiešame.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridáme 2 smotany do kávy. Ostatné dorovnáme mliekom a pridáme rozdrvený ľad.

Pridáme 2 smotany do kávy. Ostatné dorovnáme mliekom a pridáme rozdrvený ľad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ozdobíme šľahačkou a grankom, poprípade kakaom.

Ozdobíme šľahačkou a grankom, poprípade kakaom.