Príprava ľadovej kávy doma
31. augusta 2011,
coffeein,
káva
Pri výrobe sa použila zrnková káva. Je dobré používať čerstvé suroviny, pretože chuť takto spravenej kávy je úplne niekde inde, než chuť instantnej. Kávu som pomlel tesne pred použitím a tak mi zostala aróma a chuť. Ak máte doma pomletú kávu a nieje dobre zabalená, tak takáto káva stráca arómu a chuť už po pár dňoch. Želám príjemné kávičkovanie 🙂
Pripravíme si suroviny. Mlieko, smotanu do kávy, šľahačku a samozrejme kávu
Zapneme kávovar, aby sa zohrial a zatiaľ pomelieme kávu
Napustíme cca. 100 až 120ml kávy
Prelejeme kávu do veľkého pohára. Pridáme cukor a zamiešame.
Pridáme 2 smotany do kávy. Ostatné dorovnáme mliekom a pridáme rozdrvený ľad.
Ozdobíme šľahačkou a grankom, poprípade kakaom.