Príprava ľadovej kávy doma
31. augusta 2011 18:10,
Prečítané 6 914x,
coffeein,
káva
Pri výrobe sa použila zrnková káva. Je dobré používať čerstvé suroviny, pretože chuť takto spravenej kávy je úplne niekde inde, než chuť instantnej. Kávu som pomlel tesne pred použitím a tak mi zostala aróma a chuť. Ak máte doma pomletú kávu a nieje dobre zabalená, tak takáto káva stráca arómu a chuť už po pár dňoch. Želám príjemné kávičkovanie 🙂
Pripravíme si suroviny. Mlieko, smotanu do kávy, šľahačku a samozrejme kávu
Zapneme kávovar, aby sa zohrial a zatiaľ pomelieme kávu
Napustíme cca. 100 až 120ml kávy
Prelejeme kávu do veľkého pohára. Pridáme cukor a zamiešame.
Pridáme 2 smotany do kávy. Ostatné dorovnáme mliekom a pridáme rozdrvený ľad.
Ozdobíme šľahačkou a grankom, poprípade kakaom.
11.09.2011
Rozhodol som sa založiť svoj vlastný seriál o podnikaní. Čítal som na jednom blogu o človeku, ktorý sa rozhodol podnikať od úplného začiatku a každý jeden svoj krok zdokumentovať v blogu. Tento nápad a podanie sa mi veľmi zapáčilo a keďže som asi len pred mesiacom otvoril obchod, tak som sa rozhodol spraviť podobný blog. Hneď na začiatku sľubujem, že si nikde v [...]
03.09.2011
Čo vás ráno preberie najskôr? Ranná sprcha, výdatné raňajky alebo hrnček čerstvo voňajúcej čiernej kávy? Možno aj vy denne siahate po tomto čiernom nápoji, aby vás postavil „na nohy“ do nového dňa. Pravdepodobne však neviete, že pitie nekvalitnej kávy vás skôr zrazí „na kolená“. Uprednostňujete peniaze alebo svoje nenahraditeľné zdravie? Pri výbere [...]
28.07.2011
Určite sa Vám stáva, že zabijete kopu času riešením blbostí a nakoniec ich ani nevyriešite. Na jednom zahraničnom blogu som videl skvelú schému podľa ktorej sa snažím žiť a naozaj je život krajší. Čo viac k [...]
chute si mi narobil, ale už je dosť ...
Prečo nie? ...
Oj, toto už hádam ani káva nie je... ...
Pekné. Kávu musím mať každý deň ...
Celá debata | RSS tejto debaty